Mijn eindexamen

vmbo kb
Tips

Zelf datums en tijden invoeren van vakken met een schooleigen rooster

Het is mogelijk om zelf de datums en tijden van je cspe's en je digitale centrale examens in te voeren. Je kiest in het menu bij 'kies je vakkenpakket' voor het betreffende vak onder het kopje 'schooleigen rooster'. Je vult daar de datum en tijd in en eventueel welk onderdeel (bij de cspe's) je dan moet maken. Weet je nog niet de datum of tijd, vul dan een fictieve datum/tijd in.

Datum/tijd wijzigen of toevoegen

Je kunt de datum en tijd later altijd wijzigen door in het menu weer te klikken op 'kies je vakkenpakket' en vervolgens weer op het vak te klikken. Je kunt de eerder ingevulde datum en tijd wijzigen, of je kunt een nieuw examenmoment toevoegen (bijvoorbeeld voor een volgend onderdeel van de cspe's dat je moet maken).

Aansprakelijkheid

Het CvTE is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen die je zelf hebt ingevoerd. Let dus goed op! Als je examenmoment door de school wordt gewijzigd of als er een nieuw moment wordt gepland omdat je ziek was tijdens de afname, moet je dus zelf zorgen dat je de nieuwe datum en tijd invoert.

  • Kijk van tevoren goed welke spullen je mee mag nemen naar je examen. Op deze website is dit bij elk vak aangegeven.
  • Mocht je snel last hebben van omgevingsgeluid, neem dan geluidsstoppers mee.
  • Neem je eten/drinken mee? Zorg er dan voor dat je geen overlast veroorzaakt voor andere examenkandidaten.
  • Sommige examens bevatten meerdere examenboekjes met losse bladen. Bij examens worden geen nietjes gebruikt. Mocht je het prettig vinden de boekjes te nieten, neem dan een nietmachine mee. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt van de examensecretaris van je school.

Je mag bij alle vakken een gewone simpele rekenmachine gebruiken. Je mag er geen berichten mee kunnen versturen of ontvangen. Je mobiel gebruiken als rekenmachine mag dus niet. De rekenmachine mag ook geen geluidsoverlast bezorgen en niet worden opgeladen tijdens het examen. Zorg dus voor een volle batterij. Andere apparatuur die in verbinding staat met de buitenwereld, zoals smartwatches en noise cancelling headsets, zijn ook verboden. Als de directeur van je school alle horloges verbiedt, moet er in de ruimte wel een zichtbare klok aanwezig zijn.

Minder dan een half uur te laat voor je examen? Je mag nog meedoen. Je moet wel tegelijk met de anderen stoppen. Ben je langer dan een half uur te laat, dan mag je niet meedoen met het examen.

Bekijk bij elke vraag goed wat je moet doen. Bekijk daarna pas de informatie, teksten en afbeeldingen die je ook echt nodig hebt. Als je al die informatie eerst gaat lezen, kost dat veel tijd.

Als om een berekening of verklaring wordt gevraagd, geef die dan ook. Je krijgt geen punten voor alleen het goede antwoord.

Als je iets niet weet of kunt, twijfel niet te lang en ga verder met de volgende vraag. Je kunt altijd terug naar de vraag die je hebt overgeslagen.

Bedenk bij een meerkeuzevraag eerst zelf het antwoord en bekijk dan of dit bij de keuzemogelijkheden staat.

Weet je het antwoord niet bij een meerkeuzevraag? Vul toch altijd iets in. Misschien gok je goed.

Geef je de antwoorden op de computer? Kijk voor je het programma afsluit of je alle vragen hebt beantwoord. Dat kun je zien aan het balkje onderaan in het scherm.

Het gebeurt echt zelden dat een computer niet werkt. Maar als het je toch overkomt, meld het dan meteen aan de surveillant. Ga niet zelf het probleem proberen op te lossen.